La Chapelle Passie is geboren gastronomie

LUXEHOTEL ***** IN DE AUVERGNE

Restaurant La Chapelle
een uitnodiging tot gastronomische zondes

La Chapelle 1* is open voor 5 wekelijkse diensten, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond, evenals zaterdag en zondag om 12.00 uur.

Laat u betoveren door de pracht van de plek en de subtiliteit van de gerechten door het gastronomische restaurant La Chapelle. De sterrenchef Olivier Valade presenteert zijn « meesterwerken » in dit prachtig en plechtig kader. De verfijnde esthetiek van de tafelkunst en de creativiteit van de chef-kok maken de menu’s van La Chapelle tot weelderige culinaire hoogstandjes.

Om te beginnen nodigen we u uit om de geroosterde langoustine royale met Pak Choï koolhart te proeven, gevolgd door zijn kreeft gelakt met bier uit Montluçon. Laat u tot slot verleiden door het samenspel van citrusvruchten met Vichy-pastilles. Geniet van de heerlijke en verfijnde menu’s van de chef, waarin u de authenticiteit van de producten uit de regio terugvindt.

Reserveer uw tafel online of telefonisch op +33(0)4 70 03 26 57.

Wij informeren onze gasten dat een elegante outfit vereist is. Shorts, sneakers en slippers zijn niet toegestaan.

Château Saint-Jean - Montluçon - Auvergne - France
Olivier ValadeChef-kok van keukens
Olivier Valade
Chef-kok van keukens
Olivier Valade bracht zijn jeugd door tussen de Auvergne en de Limousin voordat hij zijn carrière als kok begon bij verschillende sterrenhuizen. Na enkele seizoenen in de Moulin de l'Abbaye (1 ster, Relais & Châteaux) in de Périgord, vertrok hij op 24-jarige leeftijd, op naar het bourgognegebied van Bernard Loiseau. Hieruit put hij zijn idee van een "eenvoudige keuken die nooit simplistisch is".

Daarna verhuisde hij naar Parijs, als keukenassistent bij Hélène Darroze (2 sterren, Relais & Châteaux), vervolgens naar Le Divellec (1 ster) en hij keerde vervolgens terug naar Bernard Loiseau, waar hij 4 jaar lang de functie van assistent-kok van Patrick Bertron bekleedde.

Plaatsvervangend chef-kok in het sterrenrestaurant "Le Magasin aux Vivres" in Metz In 2011, hij verhuisde naar Bretagne in 2013 naar het Maison Tirel Guérin, tussen Cancale en Saint-Malo, waar hij de verloren ster van het etablissement opnieuw wist te vinden. Een plek die hem zal inspireren om de "land-zee" kant van zijn keuken te creëren die hij vandaag de dag nog steeds cultiveert in het Château Saint-Jean.
Mathilde GanneRestaurantmanager
Mathilde Ganne
Restaurantmanager
Mathilde Ganne is geboren in de Vendée en heeft haar opleiding gevolgd aan het Lycée Hôtelier in La Rochelle. Van nature aangetrokken tot prestigieuze hotels en restaurants, ontwikkelde Mathilde haar ervaringen, met name met de "Saint-James" in Bouliac en het paleis "Les Sources de Caudalie" in Martillac. Nieuwsgierig als ze is, wordt haar carrière onderbroken door reizen naar Cambodja en Ierland.

Met een vermelding in de sommellerie treedt zij in 2021 in dienst bij Château Saint-Jean om de leiding van het restaurant "La Chapelle" op zich te nemen.

Er ontstond een natuurlijke fusie tussen haar visie op service en de keuken van Olivier Valade, die zij met discretie en professionalisme naar voren wil brengen.
Restaurant gastronomique La Chapelle Restaurant gastronomique La Chapelle
Restaurant gastronomique La Chapelle Restaurant gastronomique La Chapelle

Klik op een miniatuur om te vergroten

Ontdek ook