Château Saint-Jean Uitzonderlijke plek in het hart van een weelderige natuur

EEN LUXE HOTEL MET DE CHARME VAN WELEER

De magie van een plek
bewoond door de Geschiedenis

Voordat Château Saint-Jean de mythische plek was die we vandaag de dag kennen, was het oorspronkelijk een Tempeliers-commanderij. Het gebouw dat "commanderie de Saint-Jean d'entre les Vignes" wordt genoemd, was een belangrijke halte op de weg die de vallei van de Cher verbond met de oude Romeinse weg van Bourges-Néris les Bains.

Het enige overblijfsel van dit verleden is de ontheiligde kapel uit de 12e eeuw, waar één van de oudste graftombes van de begraven broeders, van commandant Michel de Letrange, uit 1148, is teruggevonden.

Deze voormalige commanderij van de Tempeliers was de favoriet van de nieuwe eigenaars Nicole en Jean-Claude Delion, die sinds 2016 onvermoeibaar betrokken zijn bij de restauratie van deze historische sites. Om de nobiliteit van deze plaatsen te herstellen, deden de eigenaars een beroep op het agentschap Jouin Manku (Patrick Jouin designer en Sanjit Manku architect). De architecten hebben de ruimtes van de receptie, de bar en het gastronomisch restaurant van Château "La Chapelle" met een zekere elegantie ontworpen en ingericht. Het moderniseren van het pand zonder het te veranderen is de hoeksteen van elk moment geweest om van dit kasteel een ***** luxe hotel te maken met een ongeëvenaarde elegantie en verfijning.

Château Saint-Jean - Montluçon - Auvergne - France
EEN GROENE OMGEVING IN EEN IDYLLISCH KADER

Een eiland van kalmte, verfijning
en beslotenheid

Het majestueuze uiterlijk van het Château Saint-Jean doet denken aan de Middeleeuwen en zijn Romaanse kunst. De finesse van de door de tijd gebleekte stenen, de torentjes van de gevel en niet te vergeten La Chapelle aan de zijkant van het Château, maken van dit luxe ***** hotel een plek waar de tijd lijkt stil te staan.

Deze uitnodiging om te reizen wordt nog versterkt door de aanwezigheid van een 3 hectare groot park en een vijver met een grote verscheidenheid aan bomen van verschillende soorten. Wandel door de schaduwrijke steegjes van het Parc du Château en u wordt verrast door het kabbelende water en het gezang van de vogels.

Château Saint-Jean is een eiland van rust, finesse en delicatesse, waar het aangenaam is om in alle beslotenheid nieuwe energie op te doen.

Château Saint-Jean - Montluçon - Auvergne - France